Thursday, January 23, 2014

edisi tengah malam...

Hushhh... jam dah pukul 11:41 malam, tapi aku masih tak tidoq lagi. Busy kaaa...buat-buat busy, aku pun tak tahu, haha. Tapi takpalah memandangkan ada sikit masa lagi, mai aku update blog aku ni. Tak update kalu, harus bulan Mac nanti baru ada entri lagi...haha. 

Ok, tak lama lagi dah nak Tahun Baru Cina kan... Pastinya sekarang ni ada macam-macam promosi di pasaraya-pasaraya kegemaran kita. Ada poster, ada signboard, iklan gantung, iklan selit dan macam-macam lagi. Belum lagi nak kira yang dok bagi sample itu ini untuk di cuba. Memang muai la kalau ronda supermarket semua ni time hujung minggu. 

Tapi dalam banyak promosi yang ada, bagi aku yang paling best bila dekat time Tahun Baru Cina ni, muncullah bermacam-macam design peket angpow. Ada yang embossed, ada yang merlip, ada yang panjang, ada pendek, berlekuk, bersegi...pokoknya macam-macam bentuklah. Dan yang paling-paling best sekali...semuanya free, hahaha.

Jadi, bila dah tua bangka macam ni, nak tunggu dapat angpow yang ada isi, kirim salam la. Bak kata jiran kat England..."sorry mate, your chance of getting one's next to nothing". Maka, cukuplah sekadar dapat dikumpul yang kosong ni, yang penting cun, lawa dan free untuk dijadikan koleksi. kalau dapat jumpa tukang isi pun best juga...






















11 comments:

shootbirdhero said...

will hunt for F&N, thanks for sharing bro!

Goh LinLin said...

Banyaknyeeeee !

Spallan said...

shootbirdhero
...f&n tu dapat kat 7-11 bro, check it out

Goh LinLin
...dalam dok "rehat", sempat lagi mengumpul, haha

Mun Kit Tee said...

Saya ada AEON BiG, Giant dan MARIGOLD punya (daripada gambar-gambar di atas)...

Saya nak angpau F&N juga... tapi macam tak mampu je... kena beli dua botol F&N 1.5l ke!? Dan Coca-Cola punya mana boleh dapat!?!?

Spallan said...

Mun Kit Tee
...F&N tu ada di 7-11, cuba minta baik-baik nanti dia bagi...free je, tak beli air pun dan Coca Cola punya minta kat promoternya di (Aeon Big, Tesco) pasaraya. Good luck...

Aina said...
This comment has been removed by the author.
Aina said...

salam bro,, tahniah dapat banyak angpow,,, m & m,, maggi n nescafe ade extra tak,,,,boleh kita tukar,,,

Mun Kit Tee said...

Terima kasih... saya cuba dapatkan F&N tu...

Yang Coca-Cola tu... memang ada tempat display 'khas' dengan kadbod besar dalam pasar raya... tapi macam tak ada promoter Coke je (mungkin lepas ni dapat jumpa la)... Promoter F&N, Pepsi dan Yeo's tu ada banyak la, setiap hari ada...

Mun Kit Tee said...

Dah dapat angpau F&N dan Pepsi semalam di 7-Eleven...

Iaryylr yylriar said...

Syabas Bro, Maggi dan nescafe nampaknya yg menjadi buruan sy, nescafe pun baru dapat satu jenis. Sy Tunggu entri kedua angpow dari bro :).

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI