Wednesday, May 12, 2010

Faizal Tahir, Tuan-tuan dan Puan-puan...

Nampaknya hari ceritanya pasal benda yang di luar kotak....
*
Oleh kerana hari tu terlepas nak tengok Double Trouble II, hati rockers ni agak gundah gulana sikit sebab nak kena ganti ruang kosong dalam jiwa rock ni disebabkan termiss-nya konsert tuh. Tiba-tiba dapat tahu yang Faizal Tahir ada mau bikin launching album terbarunya (awarded Album Rock Terbaik dan Album Terbaik Anugerah Industri Muzik 17). Kena pula wife aku agak fan juga dengan muzik si FT nih. So, sebagai treat, let's go babeh.....
*
Album launch ni dibuat kat Hard Rock Cafe Penang pada 11 Mei 2010 (semalam). Pintu dibuka pukul 7:30 tapi Faizal Tahir akan mula perform pukul 10:00 malam. Lepas ambil tiket (seperti yang dibawah ni) dan tag tangan, aku dan wife aku ronda la Penag dulu...
*
Saja ja letak keychain Superman, kasi bakar awek-awek yang baru minat Superman sejak Faizal Tahir jadi duta DC Comics Apparel.....hahaha
*
*
bro kamil, macam tag coca-cola world cup tour...

*
keadaan di dalam hard rock cafe.....semuanya tenang



...masih lagi tenang


yaaaa, lampu sudah dipadamkan, dan skrin pun dinyalakan
(logo Faizal Tahir)



bila band boys (and girl) start main,

maka muncullah "superhero"




bak kata orang Penang,

"tu dia, dia mai kot ataih..."
hebat juga intro brader ni, dia start nyanyi dari atas bumbung Rock Shop HRC




lepas first song tu barulah dia turun
join band members kat bawah


macam-macam lagu ada malam tu, dia punya ballads,
dan juga fast songs ...not bad


*
Faizal Tahir bersama kumpulan gitar (dan violin) rancaknya


*
...tapi FT dok complain, panasss betul malam tuh.tak tahan punya pasal jeket pun kasi buka

*
...jeket gone

*
ni pula ada member dia tiba-tiba join nyanyi
(time tu lagu November Rain G'nR)
sorry la aku tak berapa kenal siapa dia
(gua orang lama beb...)
mungkin geng artis kot...

*
boleh tahan juga FT goreng solo lagu G'nR ni

*
hahaha, jeket dah buka, t-shirt hitam yang tadi tu pun dah buka, tinggallah t-shirt HRC merah ni (t-shirt hitam logo FT tadi dia baling ka audience, ada la seronok tak hingga dapat baju tu..)

*
ni dia punya encore.
since peminat dok bertempik panggil,
dia keluar dan perform satu lagu lagi



*
siap diri atas stool lagi tuh...

*
ni lah dia gitar Les Paul yang disouvenir
(dan disain) khas buat Hard Rock Cafe
sikit hari lagi kasi frame dan gantung le kat situ...

*
ini bukan scene bootlegging kat pasar malam batu ferringhi tapi adalah jualan album original CD Adrenalin di pintu masuk HRC.
"mai abang, mai adek, ini ori punya..."

*
selesai saja show, semua pun balik dengan muka happy. ada yang dapat poster, ada yang dapat pick gitar dan ada yang dapat baju peluh Faizal Tahir....

13 comments:

cikpuding said...

waahh.beshnyaaa awak dpt join itu pelancaran album....oopsss...luper nk citer....sy niee fan FT gak...secara x sengaja...tjumpa ini blog..tumpg lalu yerr....~lalalllaaaa..

Spallan said...

ok cikpuding, lalu-lalang no problem...

dYanah aMin said...

untung nyer dpt gi hrc penang..cool..tq for bercerita bout launching andrenalin kt hard rock cafe tu..

tuan nyer blog..yg join FT nyanyi tu adik dia..Jack Tahir..

cikpuding said...

bro..luper nk citer...sy bukn takat tumpg lalu jer tau...sy siap paste ini link dlm Rockenteiners | FT's Official Fan Club...xper kannn...:wink2x:

Spallan said...

cik dYanah aMin, tq for the info.

cikpuding, link-pasting pun no problem...

j.u.l.i.e.t said...

salam..
malam tu sy pun ada kt sana. FT punya show mmg gempak arr!!
for info yg nyanyi sekali tu adalah adik FT - Salman Tahir..

Spallan said...

betul tu j.u.l.i.e.t, FT punya show superb, berbaloi drive dari KL for the show, and back...
and, thanks for the info

cikpuding said...

giler aarr...dr KL ke Penang tuuu...?...mmg terbaaeeekkk aar bro nieee...:P

MK Kimi said...

Bro! lu mmg btuah bro...aku jeles ngn ko bro!

tiap2 hr lyn CD adrenalin, tp xdpt tgk tuan pnya yg nyanyi lagu ni.huhu

MK Kimi said...

Bro..ikut paper hari ni yg nyanyi lagu November rain tu adik FT...Salman Tahir

Spallan said...

betul bro MK Kimi,sangat bertuah especially dapat view FT perform within less than 10 feet...

hanna monts~ said...

terbaik r entri nieh....
huhu tumpang lalu...fan FT jugak nieh...thanks to cik puding sbb share blog ni...thanks a lot to penulis..sbb tulis yg terbaik pasal FT! =)

Spallan said...

lalu selalu hanna monts, no problemo....cheers