Friday, April 1, 2011

coaster, bukan bas...

Coaster merupakan sejenis lapik pada gelas minuman. Ada yang diperbuat daripada plastik, ada yang daripada kaca, daripada gabus, dan yang daripada besi pun ada. Designnya pula, tak payah nak ceritalah, lagi macam-macam yang ada. Sebagaimana designnya, fungsi coaster ni pun pelbagai juga. Paling basic, ia digunakan untuk memelihara permukaan meja agar tidak rosak dek air. Disamping itu juga, sesetengah coaster berfungsi sebagai penyerap air dari minuman sejuk yang "berpeluh". Dan tak kurang juga yang digunakan bagi mempromosi bisnez atau tempat dimana coaster itu digunakan.


Di bawah ini adalah coaster MAS dengan logo lamanya. Diperbuat daripada kertas (campur plastik?), designnya amat menarik dengan kerwang-kerawang dan berlogo ditengah. Kalau dah pakai ni gelas tu taklah bergerak-gerak bila pesawat terlanggar awan....

.

4 comments:

cikpuding said...

sy ader byk benda alah nieee...kutip dr hotel2 n restoren yg sy pergi...sgt cantek..mcm2 corak aderrr tau....:)

Spallan said...

bagus tu cikpuding, kalau kasi posting semua mesti best... ada MAS punya yang lebih2 tak?

cikpuding said...

seriyes byk bro..tp xdan lerr nk snap satu2 kan...nnt sy tangkap sumanya skali aarr n bukak 1 post yerr....:P

Spallan said...

ok cikpuding, satu usul yang baik juga tu. kasi posting jer, saya sure pi tengok...