Monday, December 31, 2012

kena ada bonuslink...?

Akhirnya...sampai kita ke penghujung 2012. Pastinya pelbagai pencapaian yang telah diperolehi sepanjang tahun ini dan macam-macam juga yang telah berjaya di collect dan dijadikan koleksi ya tak? Oklah, sebagai penutup entri bagi tahun ini, terimalah sedikit gambar yang sempat aku ambil sewaktu road-show model Lego Shell yang diadakan di Sunway Pyramid awal Disember hari tu. Sudah complete-kah set anda? Hehehe.....

Si Pemandu...



...dan saintisnya.


Diadakan di ruang legar berhadapan kedai donut.....macam-macam aktiviti adaaa.


Model replika kereta lumba F1 yang dibuat daripada Lego. Bagi pembelian melebihi tiga puluh ringgit, pengunjung layak bergambar dengan model kereta (...bukan dengan Cik Amoi ya) menggunakan kamera instant penganjur, dan gambarnya, siap ber-frame akan diberikan secara percuma. 


...kalau tak beli apa-apa pun boleh bergambar juga, takda hal.






Selain model kereta, ada pelbagai aktiviti lain. Di bawah ini, pertandingan siapa paling cepat pasang kereta lego....


Ini pula ruang untuk anak-anak bermain lego...



dan juga track untuk berlumba kereta dengan alat kawalan jauh...


Bagi yang nak mencuba nasib jadi pelumba F1, bolehlah mencuba permainan simulasi F1 ni...


Minyak pelincir atau minyak hitam? Semua ada, botol merah, botol kuning, botol biru, botol kelam...pilih saja yang mana suka. Siap diskaun lagi...


Model pelumba dan saintis yang terlibat dengan kerja-kerja ni...


Model stesen minyak Shell. Yang ni tak jual, buat pameran saja...





...syarat-syarat yang dikenakan kepada pembeli model Lego Shell


...kelebihan Shell V-Power


Yang sebelah kiri, dan di tengah, merata Shell aku cari. Itulah dia....rilek-rilek punya pasal, bila nak beli benda dah habis. Ingatkan tak ramai yang berminat nak collect, rupanya sudah clear kena sapu....hahaha, nasib baik sempat jumpa sebiji dua.


Complete set yang dipamirkan kepada para pengunjung.



Ini pula adalah set Garage-nya yang dilengkapi dengan semua model kereta termasuk mini figure-nya. Best.....



Kelihatan masih banyak model kereta dan garaj untuk dijual...


...tapi ramai juga yang menunggu untuk membeli.


Dan inilah dia souvenir daripada kunjungan aku tu. Beg kertas dengan design model Lego...


...dan sticker model Lego.


Dan inilah dia model-model kereta Ferrari hasil kerjasama Shell dan Lego...


458 Italia



Ferrari 150



250 GT Berlinetta



FXX



Scuderia Ferrari Truck



F40



Mini Figures Set
dan Garage...





.....cukup-cukup sudah.


3 comments:

iaryylr said...

syabas bro! kalau kita dapat buat display set seperti di pameran tu memang syok oooo!

Spallan said...

betul tu bro, complete dengan lightingnya sekali, aduuuuhhh

SaRiE nUaRiE said...

kat mana nak beli garage tu ssah nak dapat