Thursday, October 10, 2013

...bahaya hujung minggu

Bila pi jalan-jalan hujung minggu,
jumpa la benda-benda macam ni.....


Bila dah jumpa,
dah jadi kewajipan pula nak tengok dekat-dekat...


Bila dah dekat,
nampak le yang ni...


Maka, ter-belilah beberapa bungkus yang kat bawah ni...hahaha. Depa kata yang ni lagi cun dari yang dulu, sudah "Diperbaharui kata depa. Dulu panggil "Regular", la ni panggil "Original". Dulu "biasa je", la ni "strong" sikit".


Takpa lah. Yang penting souvenir bawak mai sini,
dan souvenir yang pertama ...satu set coaster Nescafé 3in1.








Yang ni pula apa dia?


...siap dengan slogannya.


Inilah dia beg Nescafé 3in1. Pada hari tu ada dua design. Yang ini dan yang satu lagi ada gambaq Nescafé 3in1 Rich (hijau). Saja aku pilih yang ni...ori sikit.




Dan souvenir yang terakhir...


Bekas minuman Nescafé tahan panas/sejuk.


Boleh le guna buat jalan-jalan,
.....kalau tak terus disimpan dalam kotak, hahaha.


2 comments:

Goh LinLin said...

Aktiviti hujung minggu yg harus diharungi sebab kalau dah nampak n x beli boleh jadi saiko kalau kite pusing balik n promoter cakap " sorry, dah habis "

Spallan said...

sangat betul tu. pada hujung minggu je yang ada promo-promo ni semua, hari biasa takda. dan macam you cakap la, kalau dah jumpa tapi tak beli...nak pikir-pikir dulu, bila patah balik, barang dah habis...haaa, boleh tangkap sawan ooooo....