Monday, September 27, 2010

Gelas Coke ada handle...

Ini adalah gelas Coca Cola yang dibeli pada bulan Ramadhan yang lepas. Gelas ni semua bukannya barang lama atau pun susah nak dicari tetapi sebab nampak menarik dan kemas pembuatannya aku pun terus angkat buat collection. Biasalah, bila dah masuk collection (dan dah masuk kotak), tak merasalah air masuk ke dalamnya atau digunakan untuk diminum....hahaha.
*
Gelas coke yang kehijauan warnanya ini agak special sikit, ada tangkai. berbeza dengan gelas coke contour yang biasa dilihat. Gelasnya tebal dan berat, macam mug A&W. Kalau nak guna untuk minum air panas pun tada hal ni...
*
*

*
Inilah diantara sebab kenapa collect gelas-gelas ni. Tulisan Coca Cola-nya yang sangat crisp and clear, mantap beb, hehehe...


Ini pula adalah design seperti yang biasa kita lihat. Macam gelas mekdi cuma besar sikit saiznya.



Yang ni, juga design contour yang sama tapi
saiznya adalah super kenit...



buat perbandingan saiz
(yang medium tu boleh refer kat posting terdahulu...)




gambar keluarga


...tukang buat gelas

6 comments:

frightrice said...

Menarik ni :)

Rasli Jaafar said...

mak ai..siap beranak penak pulak tu.. he he koleksi yg menarik ni..

iaryylr said...

Bro, syoknya kepelbagaian variasi gelas coca-cola!

Spallan said...

bro frightrice: yeahhh, agak menarik juga

bro rasli: hehehe, happy family...

bro iaryylr: design lain pun ada tapi ini yang menarik perhatian

Shariff64 said...

best n cantik gelas ooke nie..truly susuah nak jumpa cam nie.

~*ca*~ said...

bestnyer gelas tu x pernah nampak baru kali nie nampak kat sini..jemput singgah blog..