Sunday, March 25, 2012

Karnival 100 Tahun Nestlé Di Sisimu...bhg akhir

Ini dia angka angka seratus dengan warna rasmi Milo yang melambangkan sambutan perayaan ulangtahun 100 Tahun Nestlé Di Sisimu....


Sempat digunakan oleh adik-adik ni untuk perposing...


Dan kini tibalah maskot Milo kotak bersama assistant-nya.


Disaksikan oleh pengunjung sekelian...


Si maskot perlu menendang bola Milo itu...




...sehingga masuk ke dalam lubang angka kosong yang tadi tu. Namun setelah beberapa kali mencuba, dia tidak berjaya juga.


Takpalah, kini peluang dibuka kepada sesiapa saja yang ingin turut serta.


Eh.....Mat Kool!!!
Nak ke mana tu.....?


Bagi yang penat berjalan dan ingin berehat seketika, disediakan beberapa khemah di mana pada bahagian sandar tempat duduk dipaparkan sedikit sejarah Nestlé mengikut tahun-tahun tertentu. Surau juga disediakan agar tanggungjawab yang satu tetap disempurnakan.




Ahaaa...waktu tengahari panas terik ni, memanng syoh kalau pekena produk brader nih...


Yang ini...


...dan juga ini. Tapi semua ni tak free la...


Kalau nak yang free, kena singgah sini...



...atau sini. Ambil banyak mana pun diorang tak kisah.Satu round, dua round, lima round sekali pun... on saja. Memang best ler hari tu, boleh pekena Milo kaw-kaw...






Barisan lori-lori kesukaan ramai.


Maka berakhir sudah coverage aku sempena Karnival 100 Tahun Nestlé Di Sisimu. Sebenarnya ada bermacam-macam lagi aktiviti yang dijalankan seperti Walkathon Sekeluarga, Persembahan Aerial, Lukisan Kanvas 3D Terbesar dan acara kemuncaknya pada sebelah malam iaitu Konsert bersama artis-artis popular. 


Tapi, badan sudah letih, perut sudah kenyang dan hati pun dah senang... maka tibalah masa untuk aku pulang. Terima kasihlah Nestlé kerana berada di sisi, teruskanlah sehingga seratus tahun lagi...

2 comments:

iaryylr said...

Syabas bro! terima kasih kerana sudi berkongsi! ibarat sekali seumur hidup rasanya, 100 tahun sekali.

Spallan said...

no problem bro.... happy dapat share :)