Tuesday, September 24, 2013

...ada kawan bagi tau

Pada hujung minggu yang baru lepas ni, aku ada beli sebungkus Kopi Putih Pracampur Ah Huat versi Lebih Kaw. Pertamanya, sebab bagi aku agak sedap juga kopi ni (alasan je tu...), dan keduanya sebab terbaca di blog Markets Advertisement Stuffs Collections - Malaysia akan souvenir yang ditawarkan....(haa, itu yang sebenarnya).



...dan inilah dia souvenir-nya, sebuah tanglung dengan karakter utamanya, pakcik Ah Huat.


Masa tengah nak test ayaq kopi tu (dah tau rasa pun dok nak test lagi, hehehe...free la kata kan), aku terus tanya Cik Amoi yang dok mempromo, ada lagi tak tanglung free Ah Huat.


Dia buat muka terkejut pulak kat aku, macam...
eh mana brader ni tahu ada tanglung free?


Cik Amoi pun tanya aku lagi..."encik mau ka?".
Saya pun jawab, "saya mau la kalau ada lagi".


"Oooo...ok, tunggu aaaaa, ada dalam stor, saya ambil", kata Cik Amoi lagi. Wow, dah simpan dalam stor ka? Dah habis kot promonya. Tapi takpa lah, kalau Cik Amoi tak kisah nak pi ambil dari stor, aku ok saja....aku on saja.


Sambil dok menunggu tu, aku test le lagi kopi-kopi yang ada...hahaha, buat macam rumah sendiri.


Bila Cik Amoi sampai je dia pun bagi aku extra. Hmmm, ok sangat le tu. Boleh aku buka satu dan try pasang kat rumah...


Dan inilah hasil kerja tangan
aku yang tak seberapa...


Bila dah siap,
takda pula lilin kat rumah aku ni...


...jadi aku, masukkan je lampu meja yang ada.
Saja nak tengok effect tanglung.


Malangnya hanya lampu putih je yang ada, kalau dapat yang cahaya lampunya kuning, mesti lagi real.....


4 comments:

Iaryylr yylriar said...

menarik! macam2 tang lung ada sekarang, hingga tanglung batman pun ada juga :)

shootbirdhero said...

Iaryylr yylriar: Bagi saya, tanglung rekaan old-school yg dijadikan pilihan. Ada arnab, ayam, naga...berserta dgn lilin yg dijual dlm kotak.

Bro,guna lampu kuning yg malap baru ngam feel. Hehe.....

Mun Kit Tee said...

Syabas! Dapat lagi tanglung walaupun Perayaan Kuih Bulan sudah berlalu... saya tak dapat sebab mak saya tak beli kopi Ah Huat... hari itu ada banyak iklan selit dan poster edisi khas Pesta namun keesokan harinya semua tu dah hilang (termasuk tanglung 'sampel' yang digantung) dan hanya tinggal 3 poster je...
Iaryylr yylriar: saya ada tanglung Gangnam Style...

*blog saya dah tukar nama "Stores' Advertising Collectibles (Malaysia)"... Harap2 blog saya yang satu lagi dapat masuk ke blog list kat tepi......

Spallan said...

iaryylr yylriar
...hahaha, ada nampak juga tanglung batman tu, cun jugak

shootbirdhero
...memang bro, kalau real kalau dapat lampu kaler tu :)

Mun Kit Tee
...nasib baik dapat hari tu, dah simpan dalam stor dah, hahaha. thanks for the info, kalau tak saya pun tak tahu ada offer ni