Thursday, September 19, 2013

...Boh hari tu dah habis ka?

Jalan-jalan di Ipoh hari tu,
aku beli sekotak teh ni...


...tapi beli sekotak
yang dok ada dalam bekas macam ni le.


Hahaha...aku tau, souvenir ni dah lama keluar, tapi ada sebabnya aku beli yang ni (di samping memang nak minum tehnya of course). Baca dulu...


Ok, dari tepi,
siap dengan pembalut...


...dan tanpa pembalut.


Inilah rupa bekasnya, sebijik macam yang Coca Cola bagi, cuma yang ni ada warna kuning di tepi dan yang Coca Cola punya ada warna merah.


Jenamanya, Lock&Lock, memang sama. Tiada sebarang logo Lipton pun pada bekas, tinggal lagi bekas ni ada insert dan ada bungkusan luar yang menunjukkan ia souvenir daripada Lipton. Ok sikit la berbanding dengan Coca Cola yang hanya di tampal sticker kenit sebiji...


dan, ahaaa....inilah dia tujuannya kenapa aku beli teh ni.


Dengan menambah beli sepeket kenit teh Lipton (untuk memenuhi syarat belian limaringgit ke atas), maka aku dapat le mug Lipton ni...


Boleh tahan juga,
dengan design ala frosted-nya.


Dalam gambar offer tu,
takda pula tunjuk ada penutup...


....aaaah, tak kisahlah,
hantam saja laaa.


3 comments:

Goh LinLin said...

Waaaaa...! Frosted mug with cover ? Very unique ! X pernah nampak .

Mun Kit Tee said...

Wow dapat bekas Lock & Lock lagi!!!

Spallan said...

Goh LinLin
...saya pun first time jumpa, itu yang terus angkat...hahaha

Mun Kit Tee
...hahaha, Lock&Lock lagi, dua-dua pun logo sticker juga :)