Wednesday, September 18, 2013

...hal sticker dan "kotak"

Beberapa iklan Coca Cola, yang diselit...


...dan yang digantung.


Souvenir-nya pula, sebuah bekas plastik dari jenama Lock&Lock. Berkualiti dan mahal katanya.


Namun, yang membuatkan para collector sedih, lambang atau jenama Coca Cola hanyalah sekadar sticker yang di tampal pada penutup bekas. 


Kalau boleh, hendaklah logo Coca Cola tu embossed ka, atau terukir pada mana-mana bahagian bekas plastik tu. Baru le dikatakan produk Coca Cola yang ori. Tapi ini hanya sekadar ditampal sekeping sticker.


Jadi laaa. Lagi pun apa boleh buat, jenama asal produk adalah Lock&Lock.....ya tak?


Bagi aku, frust tu frust le juga...


...tapi, souvenir tetap souvenir,
rezeki jangan di tolak, barang free jangan tak ambil.


Ni satu lagi barang free...


...dapat dari kedai hijau kuning.


Masa aku jumpa,
dah tersadai tepi dinding...


...tunggu nak kena humban je.


Maka dengan cergasnya aku mencari
brader-brader bertugas.


Bila dah jumpa, aku pun tanya,
boleh tak aku ambil "kotak" ni...?


Saja je sebut kotak, biar nampak macam tak menarik dan macam dah nak kena buang...


...kalau sebut iklan karang dia tak kasi ambil pula. Nanti dia kata supplier nak ambil balik.


Setelah dibelek-beleknya,
brader tu pun cakap...ok, boleh ambil.


Dengan lajunya aku masukkan dalam troli dan terus menuju keluar. Dok lama-lama situ nanti ada pula yang tukar pikiran kata tak boleh...


...adios.

6 comments:

shootbirdhero said...

Pasaraya buat clearance dgn harga RM2 setiap satu.

Goh LinLin said...

Yeah I saw this too n I was like wth. Dulu masa under F&N at least dorg tau what org yg suka preium likes. Skg under Coca Cola USA dia mcm x kesah dgn kualiti hadiah free.sad turn of events

Wak Gelas™ said...

untungnyer dpt barang free kannns.,eHHHEe

Iaryylr yylriar said...

fulemak! syabas Bro! saya tak larat nak dapatkan benda benda extravaganza ini, memang syok habis!

Mun Kit Tee said...

#fuyoh #syoknya......
Tahniah la dapat semua iklan (selit, gantung dan kadbod)... macam saya "budak baru belajar" ni memang tak mampu nak dapat...... saya nampak satu kadbod raya Forrero Rocher tapi masa saya nak minta kadbod tu dah hilang :(

-> Goh LinLin: yeah... like advertisements, when under F&N, Coca-Cola had many interesting ads than Coca-Cola ads nowadays... sometimes the old ads are with F&N... that's why I want to find the old ads... I saw a set of old F&N Coca-Cola bunting in a mini market but they won't give it to me...... :(

Spallan said...

shootbirdhero
...tak pernah pula juumpa offer tu bro. rm2 dah kira ok, bekas tu pun nilainya rm30

Goh LinLin
...betul tu, kasi keluar souvenir yang ada makna sikit laaa

Wak Gelas™
...besssssttt, hehehe

Iaryylr yylriar
...tarikannya amat kuat bro, terpaksa ambil, hahaha

Mun Kit Tee
...#bestgiler, selalunya tak sengaja jumpa benda2 ni. kena jumpa time diorang nak buang, boleh terus minta. atau pun bila agak-agak dah dekat hujung period promosi, pergi la hunting. booking dulu ka, atau goreng cukup-cukup le dengan brader bertugas, biasanya diorang bagi...all the best