Monday, July 5, 2010

Spice Girls...

The Spice Girls adalah sebuah band perempuan dikatakan paling berjaya dalam karier muzik. Ditubuhkan pada tahun 1994, ahlinya adalah Victoria Beckham (Posh Spice), Melanie Brown (Scary Spice), Emma Bunton (Baby Spice), Melanie Chisholm (Sporty Spice) dan Geri Halliwell (Ginger Spice). Mula dikenali dengan lagu single-nya “Wannabe” pada tahun 1996, lagu ini telah mencapai #1 di 31 negara dan terus mengangkat band ni ke tahap suatu fenomena yang luar biasa. Seterusnya, dengan hanya berbekalkan 4 album dan 12 singles sahaja, hasil jualan keseluruhan adalah 75 juta rekord seluruh dunia, dan menjadikan band ini band perempuan paling berjaya pernah wujud. Pergghhhh, dasat betul. Pada tahun 1998 Geri Halliwell telah meninggalkan band ini dan pada tahun 1999, selepas merakamkan album ketiga (empat ahli yang tinggal), kumpulan ini pun berpecah untuk fokus ke karier solo masing-masing. Dan inilah dia beberapa item koleksi dari kumpulan fofulerrr ini…



Set koleksi Kad Foto ini kalau complete ada 120 kad tapi yang dah masuk kotak tu 8 keping jer...






Chupa Chups Spice Girls pun ada...




Poster Promo Spice Girls dari Virgin MegaStores




*
Single "Say You'll Be There" (1996)


poster bersain (printed),
free bersama CD single





Single "Spice Up Your Life" (1997)



poskad percuma...


Single "Stop" (1998)


posternya yang berlipat-lipat...

*
Single "Too Much" (1997)


poskad percuma Spice Girls Playstion
(game spice girls pun ada...)


Single "Viva Forever" (1998)
...lain dari yang lain, ada lagu dan ada videonya




Single "Step" (1997)
Edisi khas bersama Pepsi

(...ada la benda kena kumpul tu, baru dapat tukar dengan CD)


4 comments:

zaraSa will survive said...

aku minat giler kat spice girl ni. sanggup pegi beli semua cd original kumpulan ni dulu...
tapi sayang semua tu dah tinggal kenangan.....

Spallan said...

yeahhh, dah tinggal kenangan dan dah masuk kotak :)

Dydan said...

nice spice collection

Spallan said...

thank you Dydan, glad you liked it..... Viva Forever!!!