Friday, March 25, 2011

buat baju raya...

Ada seorang brader bertanya, "Gambar pramugari MAS yang jelita takde ke?". Maaflah, yang tu aku tak collect, marah mak bapa dia. Lagi marah orang sebelah aku nanti, hahaha. Tapi yang ini aku ada, kain yang dibuat baju pramugari MAS yang jelita tu. Kira oklah tu, takda pramugari, ada kain pun jadi la....
kasi zoom sikit design kain nih

40 comments:

Syed Fairus said...

Sayalah orangnya tu.

Manalah tahu kalau Tuan Spallan ada kenal.

Cik Spallan, kain uniform pramugari MAS tu ada 3 warna tau. Biru, kuning dan merah.

Biru untuk Pramugari biasa dan kanan.

Kunig untuk Ketua Pramugari atau Ketua Cabin Crew.

Merah untuk Inflight Supervisor.

Syed Fairus said...

Sayalah orangnya tu.

Manalah tahu kalau Tuan Spallan ada kenal.

Cik Spallan, kain uniform pramugari MAS tu ada 3 warna tau. Biru, kuning dan merah.

Biru untuk Pramugari biasa dan kanan.

Kunig untuk Ketua Pramugari atau Ketua Cabin Crew.

Merah untuk Inflight Supervisor.

Syed Fairus said...

Design baju pramugari ni Orang Perancis yang buat...

Spallan said...

Yeahhh betul, inilah dia orangnya, Tuan Syed Fairus. Terima kasih singgah and komen, lebih-lebih lagi tq for the info mengenai perbezaan tiga warna uniform dan tukang designnya.

iaryylr said...

wah!, cantik!

fifi said...

aik..mana dapat kain ni..ada lagi tak..kalau ada saya nak beli.

Spallan said...

aduhai cik fifi, sikit ini saja yang saya ada.....

fifi said...

saya btol2 interested dgn that kain.,...ada kenal sesiapa yang leh tlg ke?this is my number 0195709093

Spallan said...

ok cik fifi, kalau saya jumpa lagi kain ni saya akan contact cik fifi :)

Izzette Mazlan said...

Salam , saya teringin nak kain yg mas airlines . Saya cari yg bundle pon takdak . Pleaseeee tolong saya ...

Khalid Termizi said...

Mencari kain ini. Tuan blogger tau mana nk dpt?

Khalid Termizi said...

Mencari kain ini. Tuan blogger tau mana nk dpt?

Siti Mahani said...

Salam.kalau ada kain nie tlg inform sy ye,tq

Siti Mahani said...
This comment has been removed by the author.
Siti Mahani said...
This comment has been removed by the author.
Siti Mahani said...
This comment has been removed by the author.
Siti Mahani said...
This comment has been removed by the author.
Zura Bakar said...

Saya ada bnyk baju mas ada sapa2 nak ke..

Zura Bakar said...

Sbb sy bekas perkerja sana..

Zura Bakar said...

Sbb sy bekas perkerja sana..

lyssa Ed said...
This comment has been removed by the author.
lyssa Ed said...

Hye zura.. im looking to buy a stewardess uniform. can you contact me at lyssa1906@gmail.com

Khalid Termizi said...

saya berminat. email dengan sy boleh zura? khalidtermizi@gmail.com

voice out said...

Zura... Please e-mail me details.. Saya pun nak baju pramugari mas airline ni... nadiey1211@gmail.com

voice out said...

Zura.. Please let me know the details for stewardess uniform tu... nadiey1211@gmail.com

Unknown said...

Jual lg x kain corak batik mas ni?

mohd fadhli mohd dohid said...

Salam.... saya mencari batik mas airline nih... minta tolong sgt hubungi sya : 019-6432680/fadhli@sirim.my

Nurul Farina said...

Salam.. saya pun mencari.. mohon hubungi saya wasap/sms 013 2109940.. serius buyer. Thanks

Amiey Filz said...

Salam. Saya pon mencari.sis Zura, masih ada lg ke?

Amiey Filz said...

Salam. Saya pon mencari.sis Zura, masih ada lg ke?

Unknown said...

Ada lg x zura? Email sy connie_novella@yahoo.com

Nour Jawaher Alsagoff said...

Cik.. ada lagi tak kain cotton mas? Boleh saya dapatkan tak? I really need it thank youuuu

Nour Jawaher Alsagoff said...

Cik.. ada lagi tak kain cotton mas? Boleh saya dapatkan tak? I really need it thank youuuu

najjah safea said...
This comment has been removed by the author.
najjah safea said...

Pls email safeanajjah@gmail.com

Zarina uuTaharim said...

kalau ada kain batik ni saya pun nak..

r33na_810904@yahoo.com

Nona Pesek said...

hi ada lagi tak kain batik ni... kalau ada boleh trus email saya as soon as possible ye nonapesek37@gmail.com

najjah safea said...

Kalau ada lagi kain tu tlg inform kt sye safeanajjah@gmail.com

yien.. said...

Saya nak .emel ke xslash277@yahoo.com

yien.. said...

Saya nak .emel ke xslash277@yahoo.com