Thursday, October 14, 2010

Darlie dan Snoopy

Sewaktu berjalan-jalan di pasaraya semalam,
tiba-tiba ternampak ni...



Aduuuh, terus goyang kejap. Beli dua kotak ubat gigi macam bawah ni, boleh dapat mug gambar Snoopy berlatarbelakangkan negara-negara seperti Malaysia, Mexico, Australia dan lain-lain. Pikir punya pikir, aku rasa dah tiba masa untuk beli stok ubat gigi untuk setahun......hahaha. Setelah check expiry date ubat gigi pada kotak ialah pada Ogos 2013. Mission pun berjalan...






Dan inilah dia koleksi mug Darlie-Snoopy.
Macam-macam kaler, macam-macam picture.

Mug Malaysia



Mug UK



Mug Mexico



Mug Australia



Mug Japan



Mug Africa



Warna-warni mug Snoopy



9 comments:

Rasli Jaafar said...

Wah Cantik ni..koleksi yg menarik..syabas sbb dah dapat koleksi lengkap..aku nak juga 1 set..he he

nikths said...

aku dah ada 1 'bidan terjun'punya mug.Nak kolek semua mungkin mustahil la sbb aku tak berapa suka ubat gigi darlie ni.Apapun syabas buat bro spallan sbb dah cukup set.Berbuih juga mulut nak menghabiskan ubat gigi tu...he he he .

Blues Riders said...

2 x 6 = 12, dua tahun pakai tak abis ubat gigi tu bro.. takpa janji dapat mug..

iaryylr said...

bro saya baru beli yang japan saja selasa lepas, kat sini satu set berisi dua rm15.99 lah,6 rm 96, kalau akan datang boleh jual satu set 100 pun untung lagi... hu hu hu

Spallan said...

bro rasli, cantik dan besar mug ni bro, kena angkat satu set...

bro nikths, tq bro, nasib baik saya memang pakai brand ni, kalau tak haru juga nak bagi cukup set

bro BR, kalau tak pun, biar saja dalam kotak, kot-kot jadi collector's item...tih tih tih

bro iaryylr, check out jusco bro, RM13.80 satu set dua kotak

nikths said...

ya betul bro spallan.Boleh jadi collector's item.Mana tau 10,20 tahun dr skrg orang cari.Yang ni special edition sbb siap ada gambar mug lagi.Boleh jual set mug dengan ubat gigi sekali.Harga meletop!he he he...

Spallan said...

mudah-mudahan.....amin

steph said...

lol.. i got all the plates
but now i feel mug is nicer
since there are two sides

Spallan said...

steph, yup, the mugs aren't the regular sized ones, they're big and definitely worth collecting and like you mentioned, with pics on either sides, but I'm sure the plates are nice as well...